Motion 1(§19 i årstämman)

Nedan följer mer detaljerad information rörande §19(Motion 1) under årsstämman.

PORTKOD TILL KL. 22.00

Idag är våra portar alltid låsta och för att komma in krävs antingen portkod eller kodbricka. Efter kl. 21.00 slutar portkoden att fungera och för att komma in utan kodbricka krävs det att någon kommer och öppnar.

Anledningen till att portkoden slutar fungera kl. 21.00 ska vara att ”minska spring”.

Idag, speciellt i corona-tider men även generellt, är det många som väljer att handla på internet, och fler och fler företag erbjuder hemleverans med exempelvis Budbee och Airmee. Såväl kläder och inredning som medicin och andra apoteksvaror kan levereras direkt till din dörr. Logistikföretagen som utför leveranserna levererar gratis mellan kl. 17.00-22.00.

Jag är övertygad om att alla vill ha ett tryggt boende, men jag tror att tanken om att det skulle bli mer spring om portkoden fungerade en timme längre på kvällen är tagen ur luften. Att behöva sitta uppe och vänta för att gå ner och öppna för leveransen passar inte alla, och alla har inte den ekonomiska möjligheten att betala för en tidsbestämd leverans.

Att portkoden fungerar till kl. 22.00 tror jag skulle underlätta vardagen för många av föreningens medlemmar.

Jag föreslår att årsstämman röstar för en ändring som innebär att portkoden fungerar fram till kl. 22.00.

Som alternativ lösning föreslår jag att portkoden fungerar till kl. 22.00 sön-tors, med stängning redan kl. 21.00 fre-lör.